Truju nas sa kineskom robom: Otkrivamo i zašto njihova odjeća uvijek ima čudan miris!!

Da bi se proizvodila razna vrsta odjeće, u cijelom svijetu se primjenjuje oko 8 000 različitih sintetičkih materijala. Mislili smo da su one sigurno i korisne, jer vjerujemo da ih inspekcije ne bi dopustile za primjenu, ali ustvari mnoge od njih uopšte nisu sigurno i mogu itekako narušiti ljudsko zdavlje.

Proizvođači sintetičkih materijala, ali i vlakana u toku jedne godine imaju profit od sedam hiljada milijardi američkih dolara.

Sigurno ste nekada ulazili u kinesku prodavnicu odjeće, i osjetili odmah neki čudan i poprilično jak miris!? Naime, taj miris nikako nije zdrav i čak štaviše jako je opasan za ljudsko zdravlje i organizam, jer se u njemu nalazi mnogo različitih hemikalija, koje su opasne.

Radi se o vještačkim mirisima koji nisu dopustivi za upotrebu u Americi i zemljama Evropske unije, dok se u azijskim zemljama one itekako koriste. To je iz razloga što je tamo kontrola takvh mirisa u proizvodnji veoma niska, pa svako može da ih primjenjuje.


Svi znamo da se najviše odjeće na našim prostrima , dovlači upravo iz Kine.

Savjetujemo vam da od sada kada želite da kupujere odjeću, prvo provjerite zemlju u kojoj je proizvede, te ako je to iz Kine , nemojte nikako uzimati. Osim mnogobrojih hemijskih supstanci, oni koriste i razne pesticide.

Preuzeto sa: virealni.site