Pritisnite ovu točku na trbuhu i riješit ćete se nadutosti brzo!

Sve što trebate je masirati prstom određenu točku na tijelu u trajanju od dvije do tri minute - osjećat ćete se bolje, riječit ćete se nagomilanih plinova u crijevima i neugodnih bolova.

Postoje zapravo tri točke na trbuhu koje pomažu da se riješite nadutosti i ostalih neugoda koje to nosi sa sobom. Prva točka se nalazi iznad pupka, a pronaći ćete je tako da položite dlan iznad pupka i gdje prsti završavaju - tamo je pravo mjesto.

Kada ste je pronašli, krenite je kažiprstom lagano masirati u smjeru kazaljke na satu. Potom promijenite smjer - masirajte obrnuto od kazaljke na satu. Neka masaža traje dvije do tri minute.

Ova masaža će vam pomoći stanjiti struk tako što više neće biti nadut kao prije, spriječit će zadržavanje vode u tijelu, a zaustavit će i bolove koje izaziva nadutost.


Ostaje dvije točke koje pomažu

Druga se nalazi četiri prsta točno ispod pupka. I ovu točku potrebno je prstom masirati u smjeru kazaljke na satu i obrnuto u trajanju dvije, tri minute. Ova masaža ciljano vas oslobađa vjetrova u crijevima koji izazivaju nadutost i tako vam trbuh postaje ravniji.
Treća točka nalazi se jedan prst iznad pupka (oko centimetar do centimetar i pol), a masira se na jednaki način kao i prve dvije. Masaža ovog mjesta pomaže riješiti se vjetrova još brže te ubrzava rad crijeva.

Pripazite i na ove stvari želite li izbjeći nadutost:
  • Izbjegavajte žvakaće gume Gume za žvakanje sadrže ksilitol, sorbitol ili manitol što može povećati proizvodnju plinova u probavnom traktu.
  • Smanjite unos mliječnih proizvoda Kao jedan od glavnih simptoma netolerancije na laktozu je nadutost pa svakako smanjite unos mliječnih proizvoda u organizam. Postoji mnogo alternativa mliječnim proizvodima poput rižinog mlijeka koje umiruje crijeva ili kokosovog mlijeka (ili jogurta).
  • Uzimajte probiotike To je odlično za probavu, kao i za raspoloženje te poticanje imuniteta, ali što je najvažnije, smanjuje proizvodnju plina i regulira bakterijsku neravnotežu u crijevima.
  • Opustite se Stres uzrokuje nakupljanje kortizola i adrenalina što može dovesti do nadutosti pa svakako odvojite malo vremena i opustite se.
  • Vježbajte Jaki mišići na trbuhu spriječit će da plinovi iz crijeva izguraju trbuh prema van pa neće toliko stršati.
  • Ne pričajte dok jedete Gutanje zraka uzrokuje nadutost.

Preuzeto sa: 24sata.hr