Namirnica koja sijedim vlasima vraća boju: Toliko moćna da se i rak drži podalje od vas!

Sijeda kosa je krajnji pokazatelj procesa starenja, a oko polovine pedesetogodišnjaka je barem 50% sijedo. Ljudi pokušavaju da prikriju sijedu kosu uz pomoć farbi, ali postoji i lakši način!

Dokazano je da redovno konzumiranje mlade pšenične trave može vratiti prirodnu boju kose! To nije jedina prednost koju donosi konzumiranje ove čudesne trave.

Pšenična trava može da uspori cijelokupan proces starenja. Ona će podmladiti vašu kožu, detoksikovati vaše tijelo, zategnuti opuštenu kožu, a vjeruje se da može čak i da suzbije karcinom.

Tradicionalna kineska medicina povezuje pigmentaciju kose sa kvalitetom krvi i snagom bubrega. Po njoj, sijeda kosa ukazuje na slabe bubrege i krv više nego na starenje.

Pšenična trava se 70% sastoji od hlorofila, što je čini efikasnom za vraćanje zdravlja vašim bubrezima i krvi. Pšenična trava sadrži mnoge hranljive materije koje jačaju i podmlađuju vaše tijelo. Pored visokog sadržaja hlorofila, ona sadrži i 17 esencijalnih amino kiselina, 90 minerala, 13 vitamina i 80 enzima.


Dr Erp-Tomas, čuveni naučni istraživač, izjavio je da “7 kilograma pšenične trave predstavlja ekvivalent 150 kilograma mrkve, zelene salate i celera“.

Pšenična trava pruža neprobojnu zaštitu protiv mnogih bolesti. Kao potpuno prirodni detoksikator, ona štiti jetru i prečišćava krv neutrališući supstance poput kadmijuma, nikotina, stroncijuma, žive i polivinil hlorida.

Pšenična trava je izvor tečnog kiseonika, pa tako pospješuje produkciju crvenih krvnih zrnaca i povećava nivo kiseonika u tijelu i na taj način se bori protiv karcinoma, jer kancerogene ćelije ne mogu da prežive u alkaloidnim okruženjima.

Stručni magazin “Istraživanja mutacija” objavio je studiju u kojoj se tvrdi da je hlorofil moćniji od beta-karotena i vitamina A, C i E. Antikancerogeni efekat hlorofila je moćniji od bilo kog nutrijenta.

Preuzeto sa: lijekizprirode.com