Što znači kada vam trnu prsti?

Ako vam trnu prsti predlažemo vam da posjetite liječnika. Naime, trnci u rukama ili nogama ukazuju da nešto nije u redu s vašim organizmom.

Nije to problem koji treba olako shvatiti, nego nešto što ukazuje na moguće veće probleme sa vašim zdravljem.

Ovo je par razloga zbog čega mogu trnuti prsti.

Prsti na rukama imaju najviše živčanih završetaka, pa stoga trnci nisu rijetka pojava. Kako se mogu često javljati, trebate znati da nisu svi trnci znak za uzbunu, no ipak stručnjaci ipak savjetuju kako bi bilo najbolje što prije otkriti njihov uzrok. Na taj će način liječenje biti brže i učinkovitije.

Liječničku pomoć obavezno morate potražiti ako vam prsti često trnu. Također, posjetite liječnika ako osjećate bol, slabost i laganu paralizu. Nipošto tu pojavu ne smijete ignorirati ukoliko imate tikove, gubite svijest, orijentaciju, sposobnost govora ili slabije vidite.


Mogući uzroci osjećaja kada trnu prsti
Prsti mogu trnuti uslijed dugotrajnog sjedenja, stajanja ili ležanja u istoj pozi. Uzrok za to može biti i slaba cirkulacija, pritisak na živce uz kralježnicu koji pomiču diskove, ozljeda živaca te pritisak na periferne živce koji povećavaju krvne žile, stvaraju ožiljke i infekcije. Kako god, u slučaju da vam se često događa da vam prsti trnu, odite liječniku i zatražite pregled i eventualno neki savjet kako protiv toga.

Bolesti na koje može ukazati ova pojava
Trnci se javljaju i kao pokazatelj određenih bolesti poput dijabetesa, multiple skleroze, migrene te srčanog ili moždanog udara. Trnci mogu biti uzrokovani i manjkom minerala i vitamina u organizmu, pretjeranim pušenjem ili ispijanjem kave te konzumiranjem droga. Naravno, na loše navike možete sami utjecati i biti upoznati ako koristite nešto od spomenutog, no u slučaju da sumnjate na neku bolest, tada su liječnički pregled i savjet od velike važnosti.

Preuzeto sa: kakolijeciti.com