Najjače domaće sredstvo za uklanjanje kamenca i potpuno izbjeljivanje zuba koje sigurno imate kući…

Svi mi želimo imati lijepe zube. Kao biste to postili, pokazat ćemo vam neke od prirodnih preparata koji će očistiti vaše zube od kamenca i izbijeliti ih. Ovo su neki od njih:

Limunov sok
Na česticu iscijedite nešto limun, iščetkajte i ostavite da stoji nekoliko minuta. Onda isperite. Nakon nekoliko dana ćete primjetiti poboljšanje. Radite ovo jednom dnevno.

Sjemenke susama
Konzumacija sjemenki susama će pomoći da se oslobodite kamenca.

Voće i povrće
Sadrže dosta vitamina i minerala koji će uništiti kamenac. Zato pojedite narandžu, papriku i ti sastojci će djelovati.

Kora od banane
Okrenite unutrašnju stranu kore od banane i protrljajte zube. To će dobro doći za izbjeljivanje zuba.


Kora narandže
Ona vam također može pomoći kod ovog problema. Prvo operite fino koru kako ne bi bilo prljavštine ili hemikalija, a onda njom protrljajte zube i ostavite da djeluje 2 minute. Potom isperite.

Aloe vera
Uzmite gel aloe vere i pomoći će vam na isti način. Pomiješajte je sa vrlo malo sode bikarbone. Ne nanosite previše sode bikarbone na zube jer velike količine mogu i oštetiti zubnu gleđ.

Kokosovo ulje
Ovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Pored toga, odlično je u kozmetičke svrhe. Izbjeljit će zube, samo nanesite na zube, mućkajte u ustima i isperite.

Konac za zube
Neke čestice ne uspijemo otkloniti samo četkicom, zato trebamo koristiti konac i tako ćemo spriječiti kvarenja.

Nana i ruzmarin
Stavite kašiku nane i kašiku ruzmarina i prokuhajte( količina vode neka bude dvije šolje). Čaj neka stoji 1o minuta, a onda procijedite. Kada se ohladi, koristite za ispiranje usta.

Preuzeto sa: lijekizprirode.com