Pojavio se GMO krompir! Evo kako ga prepoznati!


Proizvođači tvrde da će GMO krompir proizvoditi manje kancerogenih tvari prilikom prženja.

Godinama se već priča o razvoju GMO krompira. Za taj projekt nedavno je dano zeleno svjetlo od strane USDA – (Ministarstvo poloprivrede SAD-a).

Kako piše Real Pharmacy, ovaj narašireniji poljoprivredni proizvod, nakon genetske modifikacije proizvoditi će manje kancerogenih tvari prilikom prženja.

Simplot, tvrtka koja se bavi razvojem i proizvodnjom najnovije “delicije” iz GMO kuhinje, ubrzo će plasirati svoj proizvod diljem trgovina u SAD-u.

S obzirom na opasnosti koje GMO hrana stvara, dobro je znati kako je prepoznati.

Dakle, GMO krompir će navodno proizvoditi 75 posto manje kancerogenih tvari koje se stvaraju prilikom prženja krompira i bit će “otporni” na smeđe mrlje koje se pojavljuju ako očišćeni krompir duže stoji na zraku. Imat će manje “znakova truljnja” ​​po sebi i bit će duže svjež.


Tvrtka Simplot, naravno, tvrdi da je proizvod zdrav.

“Ovo odobrenje dolazi nakon desetljeća znanstvenog istraživanja i razvoja, ispitivanja zdravstvene sigurnosti i testiranja na poljima”, kazali su iz kompanije.

Iako zvuči obećavajuće, ne zaboravimo da je tako zvučao i GMO kukuruz, a za koji su brojna alternativna istraživanja pokazala kako je štetan za zdravlje te da uzrokuje rak.

(haber.ba,dnevno.hr)