Biljke koje sprečavaju alergije i uklanjaju toksine

Sobne biljke mogu unijeti i boju i teksturu u različite dijelove doma. Međutim, dobrobitima tu nije kraj, jer su neke sorte poznate po svojim svojstvima pročišćavanja zraka, pomažući u uklanjanju toksina iz zraka, dok ima i onih koje vam mogu pomoći u uklanjanju prašine iz zraka, pomažući u smanjenju alergena prisutnih u domu.


Uklanjaju toksine

Prema istraživanjima NASA-e iz 1989., ljudi mogu imati koristi od uvođenja pojedinih sobnih biljaka za smanjenje razine prašine u domu za čak 20 posto. Rezultati sugeriraju da osim upijanja ugljičnog dioksida i otpuštanja kisika, određene popularne biljke također mogu osigurati prirodan način uklanjanja onečišćivača zraka.

Četiri sobne biljke koje smanjuju prašinu iz zraka u vašem domu i tako ga održavaju čistim.

Spatifilum se nalazi na NASA-inom popisu 10 najboljih sobnih biljaka koje pročišćavaju zrak i pomažu u filtriranju i uklanjanju uobičajenih toksina koji se nalaze u domovima, uključujući benzen, formaldehid, etilen i amonijak.

Spatifilum također je poznat po visokoj stopi transpiracije, što znači da kada se zalijeva, voda pomaže vratiti vlagu u prostoriju, što ga čini idealnom biljkom za spavaću sobu. Smanjuje prašinu u prostoriji i može ukloniti sve iritanse za vaše oči, nos i usta.

Sprečava alergije

Ova biljka treba malo truda da bude sretan - jutarnje sunčevo svjetlo, često zamagljivanje i vlažno tlo. Također, izvrsni su za poboljšanje ravnoteže između posla i privatnog života jer uklanjaju toksine koji mogu uzrokovati stres. Imajte na umu da je toksičan za kućne ljubimce.

Studija koju je objavilo sveučilište Harvard zaključila je da je biljka sabljica jedna od sobnih biljaka koje najviše proizvode kisik te da vam može pomoći da bolje dišete i spavate. Otpuštanjem kisika i dodavanjem vlage u zrak, svekrvin jezik može pomoći u smanjenju utjecaja alergena koji se prenose zrakom kao što su prašina i perut. Ova upečatljiva sobna biljka također može pomoći u smanjenju pojave plijesni i grinja, što je čini izvrsnom biljkom za spavaću sobu.

Preuzeto sa avaz.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe