Nakon što ovo pročitate nećete više bacati listove karfiola!

Ukoliko niste znali, listovi karfiola pogodni su za jelo, štaviše, oni su veoma zdravi. Sadrže puno vlakana, koja utiču na pravilno funkcionisanje crijeva i štite od zatvora. Takođe obezbjeđuju vitamine koji su potrebni organizmu, a posebno kalcijum i gvožđe.


Njegovi listovi su takođe i niskokalorični i odlični su za mršavljenje. Dobra su užina i za ljude koji vole da grickaju, ali ne žele da se ugoje. To je zdrava i sigurna užina za razliku od čipsa ili slatkiša.

Pitate se u kojem obliku treba jesti lišće karfiola? Imamo neke ideje. Mogu se koristiti u supama i dodavati uz drugo povrće. Ili operite, isjeckajte kockice i zamrznite. Koristite solo ili napravite sopstvenu kompoziciju povrća za supe i soseve. Samo zapamtite da zamrznete dobro drenirano lišće. U suprotnom ćete imati veliki komad leda kada ga izvučete.

Listovi karfiola su takođe pogodni kao podloga za supu. Recept je jednostavan. Samo dodajte svoje omiljene začine i povrće, kuhajte i miješajte. Potpuno novi ukus na vrlo jednostavan način. I ništa se ne baca.

Odličnog su ukusa kada se prže na maslacu. Samo ih skuhajte, osušite, isjeckajte i stavite u šerpu. Ovaj dodatak je dobar način da raznovrsite obroke. Ako volite zalogaje od povrća, obavezno probajte hrskavo lišće karfiola. Imaju ukus kao čips, ali su mnogo zdraviji . Samo ih poprskajte uljem i dodajte svoje omiljene začine, a zatim pecite na temperaturi od oko 200 stepeni 10 minuta.

Zanimljiva ideja je i da se listovi karfiola mariniraju u soja sosu, a zatim ih dinstaju ili peku na žaru.

Listovi karfiola se takođe mogu koristiti umjesto kupusa za zavijanje sarmica. Na ovaj način ovo tradicionalno jelo dobiće malo drugačiji ukus. Vrijedno je probati sarmice u listovima karfiola.

Možete ih staviti i na sendvič umjesto ili pored salate.

U stvari, postoji mnogo načina za korišćenje listova karfiola u vašoj kuhinji. Sve zavisi od vaše mašte i kulinarskih preferencija. Mogu se jesti sirovi i kuhani. Hrskavi su i blagog ukusa.

Preuzeto sa hayat.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe