Prije spavanja popijte ovaj NAPITAK i skinite salo

Mnogi pred spavanje imaju svoje rituale kojih se ne odriču, dok je ispijanje ukusnih čajeva jedan od njih. Međutim, nutricionisti nude razne trikove koji pomažu u gubljenju kilograma, a u koje su uključeni razni napici.


Jedan napitak ipak ima posebno mjesto, a riječ je o mješavini meda, cimeta i vode koja se pije pred spavanje kako bi se ubrzao metabolizam. Osim za mršavljenje, cimet i med sadrže bezbroj hranljivih sastojaka i jačaju imunitet, čuvaju zdravlje srca, uspiješno se bore protiv infekcija i odlični su antioksidansi.

Takođe je poznato da med ima umirujuće dejtvo, te je odličan izbor pred spavanje.

Napitak se priprema tako što u 250 ml proključale vode sipate kašiku cimeta i dvije kašike meda. Polovinu napitka treba da popijete pola sata prije spavanja, a polovinu ujutru kad se probudite. Istraživanja su pokazala da kontinuirana upotreba cimeta pomaže da se smanje upale, reguliše stres, smanjuje nivo šećera u krvi i podstiče gubitak masnih naslaga. Ovaj napitak je zdrav i odličan pomagač u borbi protiv kilogrma, ali ne zaboravite da je redukovanje ishrane i vježbanje neophodno kako bi rezultati što prije bili vidljivi.

Preuzeto sa hayat.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe