Četiri biljke koje vam mogu pomoći da izliječite nesanicu

Nije neobično kada čujete da neko ima problema sa snom, da teško zaspi ili da se često budi tokom noći. Nesanica je problem mnogima od nas ali postoji prirodan način kako da to poboljšate.


Sve što vam treba jeste da se pozabavite nekim biljkama i da ih ubacite u svoju spavaću sobu pa ćete vidjeti koje blagodeti to može donijeti.

Biljka zmija

U originalu "Snake plant", ova biljka oslobađa više kiseonika tokom noći, više nego tokom dana, tako da efikasno poboljšava kvalitet vazduha i pomaže vam da lakše dišete, piše "Harvey clinic care".

Lavanda

Opuštajuća svojstva lavande se koriste vijekovima, jer efikasno ublažava anksioznost i stres. Takođe, usporava rad srca i pruža mirnu atmosferu u spavaćoj sobi, savršenu za odmor i spavanje.

Engleski bršljan

Engleski bršljan je jedna od najlakših biljaka za uzgoj i značajno poboljšava kvalitet vazduha. Apsorbuje toksine iz vazduha i oslobađa kiseonik i pomaže pri disanju. Interesantno, smanjuje buđ u vazduhu do 94%.

Aloe vera

Tokom noći, biljka aloje vere će obezbjediti veliku količinu kiseonika, što će pomoći pri nesanici i obezbjediti potreban mir za uspavljivanje, prenosi Telegraf.

Preuzeto sa nezavisne.com

Objavi komentar

0 Primjedbe