Uklanjanje bradavica na prirodan način

Prirodno uklanjanje bradavica

Jedan od načina za uklanjanje bradavica jeste pomoću sirovog krumpira. Uzmite krišku sirovog krumpira i trljajte bradavice. One bi se trebale s vremenom povući. 

Na isti način možete pokušati i s korom od banane.

Možete probati i s češnjakom. Zgnječite dva do tri režnja češnjaka. 

Kada dobijete glatku pastu, premažite njome mjesto na kojem se nalazi bradavica i pustite da odstaji  tri do četiri sata - nakon toga isperite češnjak vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne uklonite bradavice.

Provjereni lijek za uklanjanje bradavica je čuvarkuca (Sempervivum tectorum). Biljka se privija toliko dugo dok bradavica ne nestane. Dobro je stavljati oblogu stalno, a ako ne možete onda bar noću. Za otprilike 15 upornih dana bradavice nestanu, kao i kurje oči .

Kroz tanku ljepenku probije se rupa veličine bradavice tako da ostala koža oko bradavice bude od vatre zaštićena. Nad bradavicom upali se kocka šećera tako da vrela masa pada na bradavicu. Za vrijeme ove operacije osjetit će se bol, ali će bradavica sve više crnjeti i na kraju za nekoliko nedjelja posve će nestati.

Ploda smokve (kad se otkine smokva s grane iscuri mlijeko). Samo otkinite smokvu i sa petiljkom mažite po bradavici. Za par dana su se povukle i nikad se više nisu pojavile.

Upalimo svijeću i nad njom grijemo što je više moguće dobro zašiljenu grafitnu olovku. Zatim vrućim šiljkom brzo ubadamo bradavicu od sredine prema rubu. Kad se olovka ohladi, ponovno je ugrijemo. To se ponavlja 4-5 dana. Nakon 3-4 tjedna bradavice će biti uklonjene.

Među stare narodne tajne spada i ona da je biljka Rosopas (Chelidonium m.), koja se inače poput korova razmnožava po našim vrtovima, poznata kao prirodni lijek protiv bakterija i virusa, još iz davnina. Naime, otkinete li jednu od mnogobrojnih stabljika (preporučljivo pri korijenu, jer ima najviše soka) primjetit ćete sok narančaste boje. Upravo taj sok odličan je za rješavanje problema bradavica na koži.. Par kapi se utrlja u bradavicu barem 2 puta na dan i zamota flasterom. Nakon tjedan dana upornog mackanja bradavica se isuši - provjereno.

Uklanjanje bradavica na prirodan način

Bradavice se razgrebu, namažu slinom balavog puža i drže na toplini ili na suncu da se dobro osuše. Za nekoliko nedjelja ih neće biti.

Bradavica se uspješno i jednostavno uklanja bijelom školskom kredom. Kredom se trlja po bradavici dva-tri puta dnevno. Ili se nastruže praha s komada krede, pomiješa s vodom i tim namažu bradavice. Za kratko vrijeme bradavica nestaje.

Prašak koji se nalazi u sredini bundevinog cvijeta malo smrvimo i time nažuljamo bradavicu dva puta dnevno. Za nekoliko dana bradavica će nestati.

U proljeće otkinuti maslačak i sa njegovom bijelim sokom koji se stvara kada prelomiš stabljiku namakati bradavice više puta dnevno, ja sam se tako trajno riješio bradavica na rukama kraj noktiju, po prstima za jedno mijesec dana. Budi spreman /na na to da će ti ta mjesta koja tapkaš s tim sokom tj. bradavica biti jako smeđa i to će ti vjerojatno biti bed ali isplati se.

Izgnječi ili iscjedi sok svježe preslice ili bršljana. U tu tekućinu umočiti malo pamučne vate i privijati na bradavice.

Iscjeđeni sok iz crvenog luka također je dobar lijek protiv bradavica.

Svako jutro poslije umivanja posipajte bradavicu pepelom od cigarete.

Bradavica se može odstraniti i solnom kiselinom (dobije se u ljekarni). Gornju kožicu bradavice treba odrezati i bradavicu namočiti solnm kiselinom pomoću staklenog stapića. Za kratko vrijeme bradavica će otpasti.

Tko ima bradavice po ruci ili licu neka uzme sirovog drveta jasena i neka ga stavi na vatru da gori. Sokom koji izlazi iz drveta, neka maže bradavice.

Uklanjanje bradavica na indijski način

Naš povratnik, 75 godišnji starac iz Pridvorja kod Dubrovnika, ispričao je svom susjedu (Vlaho Arkulin) kako se rješio bradavica kojih je imao mnogo na obje ruke: Za vrijeme prvog svjetskog rata radio sam u Americi - priča starac. Jednom me srela stara Indijanka, vračara. Vidjevši da na rukama imam bezbroj bradavica, reče mi: "Ako se želiš riješiti bradavica učini ovo: navečer prije spavanja izaberi najveću bradavicu. Uzmi malu tanku šivaću iglu, duboko zabodiu bradavicu sve dok ne osjetiš bol. Igla u bradavici mora uspravno stajati bez pridržavanja. Tad se plamenom svijeće grije igla od ušice pomičući plamen svijeće prema sredini igle . Od plamena svijeće igla će se jako ugrijati . Nastat će nepodnosiva bol . Tada se svijeća odmakne od igle i čim bol prestane, ponavlja se postupak s grijanjem igle od ušice prema sredini. To ponovi 3 večeri po 3 minute i grij uvjek istu bradavicu". Ja sam vračaru poslušao i nakon tri večeri sve su bradavice otpale i one s ruke koju nisam grijao.

Kako sam i ja po rukama imao bradavice - piše mi Arkulin - iako susjedu nisam htio vjerovati, više sam iz znatiželje postupio po receptu stare Indijanke i gle čuda. Već nakon dva grijanja bradavice su se počele sušiti, a kod trećeg sam ih jednostavno orunio s kože. To je bilo 1964. godine i više se ne pojavljuju.