Uzročnici raka dojke

Mnogi pretpostavljaju da su dezodorans i antiperspirant jedno te isto.

Možda će vas iznenaditi činjenica da to nije tako.

Antiperspiranti sadrže kemikalije, koje začepljuju pore i na takav način sprečavaju znojenje.

S druge strane, dezodoransi dopuštaju znojenje, ali suzbijaju neugodan miris znoja.

Mnogi ljudi misle (a to nam nameću i reklame) da ako ne budu koristili antiperspirant, uvrijedit će osobe oko sebe.

Čak i kada koriste dezodorans, koji sprečava miris znoja, osjećaju se neugodno zbog toga da se znoje ili misle da samo miješaju miris znoja i dezodoransa.

Usprkos ovom mišljenju, većina dezodoransa ne samo prikriva miris znoja, nego zbog svojih antiseptičkih dodataka uništava bakterije koje uzrokuju taj miris.

Negativne posljedice za zdravlje

I antiperspiranti i dezodoransi mogu imati loše posljedice za zdravlje. Mnogi stručnjaci u području medicine smatraju da začepljenje pora i sprečavanje znojenja nije zdravo, jer znojenje je prirodan način na koji se hladi naše tijelo.

Više od toga, pretpostavlja se da kemikalije koje sadrže antiperspiranti (na primjer, aluminij) mogu uzrokovati rak i druge ozbiljne bolesti.


Neka istraživanja pokazala su povezanost između redovitog korištenja antiperspiranta i raka dojke. Rizik je još veći, ako se antiperspirant koristi odmah nakon brijanja.

Druge studije su pokazale da se aluminij apsorbira preko kože, ulazi u krvotok i zatim se nakuplja u mozgu. Znanstvenici su povezali ovaj fenomen sa porastom Alzheimerove bolesti.
Prije se smatralo da su dezodoransi mnogo bezopasnije nego antipespiranti.

Ali nedavna istraživanja potvrdila su povezanost parabena, koji sadrže mnogi dezodoransi, sa rakom dojke. Nakon obdukcije tijela žena umrlih od raka dojke pronađen je paraben u tkivima dojke.
Ovo je dovoljno da bi izazvalo vašu zabrinutost.

Naša preporuka svakako jeste upotreba prirodnih preparata i eko kozmetike . Htjeli mi to priznati ili ne DOZVOLILI smo da pojedini "kozmetički giganti" ispiraju nam mozak reklamama o " bio proizvodima " koji "bio-prirodno" sadrže samo u svom nazivu , a prirodnih sastojaka nemaju ni u tragovima . Naoružajte se znanjem , proučite sastojke , prikupite informacije o proizvodima i kompaniji koja ih proizvodi , kako ne biste postali ŽRTVA POJEDINIH LOBIJA !