5 prirodnih sastojaka za uklanjanje ožiljaka i strija

Gel protiv strija, ožiljaka i tamnih kolutova ispod očiju

Gel od aloja vere najbolji je za eliminisanje pomenutih problema,a možete ga naći u skoro svim apotekama.Idealno bi bilo da koristite svježi gel iz biljke.

U zavisnosti od veličine ožiljka zavisi i količina koju ćete nanijeti. Datu količinu trljajte kružnim pokretima dok je koža skroz ne upije.

Maska protiv ožiljaka i strija

Za ovu masku vam je potrebno:

-jedna kašika djevičanskog maslinovog ulja
-pola kašičice kurkume.

Pomiješajte navedene sastojke i dobijenu smjesu nanesite na ožiljak. Ostavite da djeluje što duže. Isperite mlakom vodom. Takođe, na strije možete nanijeti samo maslinovo ulje i ostaviti da prenoći. Ujutro kožu isperite mlakom vodom.

Tonik protiv ožiljaka

Samo jedna kriška limuna! Trljajte je preko ožiljka kružnim pokretima. Ne ispirajte odmah – ostavite da djeluje preko noći i isperite ujutro.


Maska protiv tamnih kolutova, ožiljaka i strija

Puter od kakaoa možete pronaći u svim bolje opskrbljenim apotekama i radnjama koje se bave prodajom kozmetike. Kada je riječ o tamnim kolutovima ispod očiju, nanesite ga na kožu ispod očiju. Kada je riječ o strijama i ožiljcima, utrljajte ga kružnim pokretima na problematično područje. Obično je potrebno oko dvije sedmice da se postignu željeni rezultati.

Maska protiv ožiljaka i tamnih kolutova ispod očiju

Za ovu masku potrebni su vam sledeći sastojci:

-pola kašičice kurkume
-jedna kašičica jogurta (što veći sadržaj mliječne masti, to bolje)
-četiri do pet kapi svježeg soka od limuna.

Sastojke pomiješajte te dobijenu smjesu nanesite na ožiljak. Nakon petnaestak minuta isperite je hladnom vodom. Nanosite je svakodnevno, dok ne vidite poboljšanje (obično je potrebno dvije sedmice).