Idealnih 7 namirnica za obrok pred spavanje koje ne uzrokuju nadutost!

Određene namirnice idealne su za konzumiranje navečer, a neće uzrokovati da se iduće jutro osjećate naduto. Ove namirnice su idealan izbor za večernji meni.

1. Bademi
Bogati su vitaminom E koji godi koži, proteinima, omega 3 masnim kiselinama, no s obzirom da su izrazito kalorični ograničite unos na 20-25 komada. Jedite ih svježe nikako pečene, slane ili slatke, jer tako pripremljeni mogu izazvati nadutost.

2. Čaj od đumbira, kamilice, mente

Čajevi idealni protiv nadutosti u crijevima i probavnom sustavu su čaj od mente, kamilice i đumbira. ‘Razbijaju zrak’ u probavnom sustavu, a plinovi i jesu jedni od glavnih krivaca za nadutost. Kako bi ujutro imali ravna trbuh navečer popijte jednu šalicu nekog od ova tri čaja.

3. Grejpfrut, klementine, maline, jagode

Navečer bi se svi trebali kloniti voća koje sadrži puno šećera jer slatko apsorbira tekućinu i uzrokuje osjećaj nadutosti. Grejpfrut, maline, klemnentine i jagode pak sadrže dosta vode, bogate su vitaminima i antioksidansima i zdraviji su večernji izbor od nekog drugog slađeg voća.

4. Nemasni grčki jogurt s malo voća poput borovnica, malina

Jogurt je odličan probiotik i pomaže probavnom sustavu, balansirajući dobre i loše bakterije. Za dodatni okus ubacite malo voća.

5. Piletina, puretina ili bijela riba

Proteini iz piletine, puretine i bijele ribe dobar su večernji izbor jer potiču metabolizam koji i tijekom noći ubrzano sagorijeva kalorije.

6. Papaja

Za razliku od ostalog voća papaja sadrži enzim papain koji je dobar za probavu. Papain je izuzetno djelotvoran probavni enzim koji potiče probavu i razgradnju hrane.

7. Žitarice

Žitarice poput zobenih pahuljica bogate su prirodnim vlaknima i ubrzavaju rad crijeva. Dovoljno je konzumirati oko 25 g žitarica kako bi potaknuli probavu. Ubacite ih u nemasni jogurt i počastite se finim noćnim zalogajom.