-->

Napravite sami: Najefikasnija krema protiv tamnih kolutova ispod očiju!

Donosimo vam recept za fantastičnu, blagu kremu koja je veoma efikasna u eliminisanju tamnih kolutova ispod očiju.

Sastojci:

- aloe vera gel
- kapsule vitamina E
- bademovo ulje


Priprema:

Aloe vera se koristi za skoro sve kožne probleme, od opekotina od sunca do izjednačavanja tena. U zdjelu ubacite dvije kašičice (10 ml) gela od aloe vere i nakon toga “istisnite” tri kapsule vitamina E (400 IJ po kapsuli).

Bademovo ulje bogato je hranjivim sastojcima neophodnim za zdravlje kože. U smjesu dodajte kašičicu (5 ml) pomenutog ulja te sve dobro izmiješajte.

Nakon što sve sastojke dobro izmiješate primijetićete da se boja kreme promijenila – ona više nije prozirna. Kremu nanosite svako veče prije spavanja. Ona će smiriti kožu oko očiju te će imati efekat hlađenja, a već nakon nekoliko nanošenja smanjiće tamne kolutove ispod očiju.

Kremu možete skladištiti na sobnoj temperaturi, ali je držite dalje od sunčeve svjetlosti. Rok trajanja kreme je mjesec dana.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.