Evo šta će vam se desiti ako pojedete beli luk na prazan stomak!

Odavno je poznato koliko je beli luk dobar za zdravlje, ali da li ste znali šta će da se desi kada ga pojedete na prazan želudac.

Beli luk ima snažno dezinfekciono, antibakterijsko i antifungicidno dejstvo. Na pitanje: Šta će se dogoditi ako ga pojedete na prazan želudac, dobićete odgovor – mnogo jači efekat!

Naučnici su potvrdili da konzumiranje belog luka na prazan želudac povećava njegovu efikasnost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije pre doručka veoma izložene i ne stignu da se odbrane od ovog priridnog antibiotika, piše “Healthy Food House”.

Ovaj dar prirode sadrži oko 200 aktivnih materija, bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijumom, gvožđem, jodom, kalcijumom, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime , polioze poput insulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungicidna svojstva. Snažan je antioksidans, deluje protivupalno i odlično deluje na imunitet.


Beli luk će ublažiti simptome hipertenzije, regulisati cirkulaciju, sprečiti mnoge srčane probleme i podstaći funkciju jetre i bešike. Efikasan je i u lečenju stomačnih problema, posebno dijareje. Ako ste pod stresom, beli luk će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustaviće pojačanu proizvodnju želudačne kiseline koja se događa kad ste pod stresom.

Neki čak tvrde da je beli luk neverovatno efikasan kad je reč o problemima s nervima, ali samo kad se konzumira na prazan želudac.

Redovnom upotrebom beli luk podstiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i čisti masnoće iz krvi. Sve u svemu, odličan je antioksidans i ima antikanecerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovno, smanjiće rizik od pojave mnogih vrsta raka.

Piše: telegraf.rs