Pomešali su banane i vodu i zauvek se rešili OVE UŽASNE MUKE!

Pored toga što su veoma ukusne, banane su i lekovite. Napravite ovu čudesnu smesu, koju deca obožavaju, za samo pet minuta.

Lekoviti krem od banane je odlično prirodno sredstvo protiv kašlja, čija je delotvornost proverena i u lečenju upornog kašlja i bronhitisa. Posebno je delotvoran kod dece, ali i kod odraslih.

Ukusan je, zdrav i veoma hranljiv. Blagotvorno deluje i na želudac.

Ako vaše dete muči grlo i kašalj obavezno probajte da napravite ovu čudesnu smesu! Priprema se vrlo jednostavno, a deca je prosto obožavaju.

Sastojci:

-2 srednje zrele banane (najbolje su one sa braon flekicama)

-2 kašike šećera ili meda (ako koristite med, treba ga dodavati kad se smeša malo ohladi jer med gubi svoja svojstva na visokim temperaturama)

-400 ml ključale vodePriprema:

Oljuštite banane. Dobro ih izgnječite viljuškom. Dodajte šećer i dobro promešajte. Prelijte ključalom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta.

Ako koristite med, njega dodajte na kraju, kad se ova smesa ohladi. Smesu procedite kroz plastičnu cediljku (ne morate ako ne želite).

Primena:

Količina krema je za jednu porciju, a može i da se jede malo po malo tokom dana. Ubrzo bi trebalo da osetite znatno smanjenje kašlja.

Piše: telegraf.rs