365 dana je jeo RIBU kako bi video da li je zaista toliko ZDRAVA - a rezultati su ga ŠOKIRALI (VIDEO)!

Svima su puna usta koliko su zdrave i za naš organizam važne omega 3 masti. A da li je baš tako?

Sigurno ste čuli za brojne studije u kojima se omega 3 masne kiseline hvale jer smanjuju nivo triglicerida, visok krvni pritisak i rizik od infarkta.

I ne samo to. Stručnjaci preporučuju da u ishranu ubacite ribe i to posebno one koje žive u hladnim vodama - losos, skuša, losos i tunjevina.  Nutriocionista Pol Grinbegr odlučio je da napravi eksperiment i vidi koliko su ove ribe zaista zdrave za naš organizam.

On je godinu dana jeo samo ribu i morske plodove i za to vreme imao 700 “zdravih” obroka, a svoje iskustvo dokumentovao je u filmu “The Fish on My Plate”. Pre nego što je počeo eksperiment, otišao je kod doktora da se prekontroliše, kako bi na kraju mogao da uporedi rezultate.


“Imao sam povišen krvni pritisak. Problem sa holesterolom, depresijom i spavanjem. To su sve stvari za koje omega 3 industrija govori da pomaže”, rekao je Grinberg. Na kraju eksperimenta sve je zabeležio , ponovo je posetio doktora i verovali ili ne, zatekao iste rezultate.

Iako se osećao i izgledao bolje, Grinberg, ne samo da nije rešio probleme, koje je imao, već mu je krvni pritisak porastao, što može da bude posledica povećane konzumacije soli.

“Svaki pojedinac je različit i na klinički izveštaj o holesterolu, krvnom pritisku i trigliceridima, mogu uticati razni faktori, kao što su način života, ishrana, vežbe, stres, itd”, usledio je brzi odgovor Globalne Organizacije za EPA i DHA Omega-3 kiseline.


Bez obzira na sve, omega 3 industrija samo u SAD vredi impresivnih 30 milijardi dolara. Blizu 19 miliona ljudi je tokom 2012. godine konzumiralo omega 3 masne kiseline, dok je u 2016. zabeležen rast kupovine suplemenata ovih masnih kiselina, koje nisu nimalo jeftine, iako ne postoje zvanični dokazi da utiču na zdravlje ljudi.

Preuzeto sa: telegraf.rs