5 genijalnih načina za rezanje lubenice - gotovo je za čas!

Možete ih rezati na prutiće, kockice ili trokutiće vrlo efikasno i brzo. 

Potrebno je samo poznavati dobru tehniku - zato vam donosimo pet najbržih i najefektnijih.

Lubenice su na štandovima već desetak dana, a kako biste uštedjeli vrijeme na njihovom rezanju donosimo vam 5 odličnih i brzih načina na koje to možete učiniti.


1. Prutići na izvlačenje


Prepolovite lubenicu na pola i odrezanom stranom je položite na dasku za rezanje. Izrežite je okomito i vodoravno i poslužite. Ovaj način je idealan ako se želite što manje isprljati jer možete lubenicu držati za zeleni dio.


2. Kockice

Odrežite bočni dio lubenice kako bi mogla "sjediti" na njemu. Potom nožem skinite svu koru. Prerežite je vodoravno na debljinu od 2-3 cm, a potom režite kockice. 


3. Na štapiću

Prerežite polovicu lubenice na pola. Ako imate jako veliku lubenicu možda ćete i te polovice trebati izrezati još jednom po dužini. Dobit ćete trokutasti oblik lubenice i potom je režite na debljinu od cca 2 cm. Zarežite nožem u sredini kore lubenice i stavite štapić od sladoleda. 


Pogledajte i video: 4. Lubenica u lubenici

Prerežite lubenicu na pola. Zarežite nožem uzdužno ali nemojte je prerezati. Ostavite prostor od cca 3 cm do rubova lubenice. Potom režete unutrašnjost lubenice u lubenici. Pravite nožem uzdužne trakice, a onda poprijeko da dobijete kockice. Istresite kockice u posudu i izvadite eventualne kockice koje su vam ostale u lubenici. Bit će vrlo efektno ako poslužite lubenicu u lubenici.

Kako to točno napraviti pogledajte u videu:5. Trokutići u lubenici

Prerežite lubenicu na pola, a potom i polovice na pola. Izrežite lubenicu uzdužno uz koru i potom režite na kriške. Pomaknite prstima cik-cak da bi se komadi lakše uzimali.

Pogledajte u videu kako se to radi: Preuzeto sa: 24sata.hr