ČARAPU JE NAPUNILA RIŽOM: Oduševiće vas – ove zime i vi ćete uraditi isto!

Ima li ljepše zabave od pravljenja prazničnih ukrasa sa djecom? Unesite toplinu u ove ledene dane, zabavite se i napravite prelijepu dekoraciju uz pomoć malo stvarčica koje vam više i ne trebaju!

Da biste napravili prelijepog Snješka Bjelića, biće vam potrebne bijele čarape (onoliko koliko ukrasa želite), činija riže, bijeli konac, šareni dugmići, malo tkanine u boji, crne i narandžaste čiode, ljepak i makaze.

Skupite materijal, okupite djecu u toploj prostoriji i krenite u pravljenje Snješka Bjelića! Prvo isijecite čarapu na pola (odsjecite dio za stopalo) pa gornji, preostali dio skupite i dobro zavežite bijelim koncem.

Napunite tkaninu pirinčem, a kad to završite, vežite i drugi kraj bijelim koncem.


Prstima “presjecite” Snješka tako da donji dio tijela bude veći, a gore će vam ostati “glava”, a zatim na tom mjestu ponovo zavežite konac.

Onaj dio čarape koji ste odsjekli (mora biti od stopala, jer treba da bude otvoren samo na jednom kraju), stavite snješku kao kapu. Za kapicu možete upotrijebiti i neku šarenu čarapu, ako ih imate viška ili za bacanje.

Zalijepite snješku dugmiće na tijelo, od crnih čioda napravite oči, od narandžaste nos, a na samom kraju mu vežite šal pomoću tanke tkanine u boji.

I to je sve! Za detaljnija uputstva pogledajte video!

Pogledajte video i podijelite s prijateljima:



Preuzeto sa: dnevno24.com