Čaj od mente za jači imuni sistem

Ljutina i fini okus mente mnogima je jedan od najdražih biljnih čajeva. Ako i niste ljubitelj tih napitaka, sigurno pijete čajeve za zdravlje. Jedna od najboljih stvari koju možete dobiti od čaja od mente su njegova odlična svojstva za zdravlje, a i ljepotu.Tako je čaj od mente poznat po svojim brojnim dobrobitima. Naravno, u ovom slučaju govorimo o čaju koji je iz organskog uzgoja i u kojem zaista i ima prave mente. Nemojte da vas zbuni kada vidite različita imena za ovu biljku. 

Čaj od mente na pakiranju može biti napisan kao čaj od metvice ili čaj od nane, a zapravo se radi o istoj stvari. Ovo su samo neka od njegovih odličnih svojstava, a portal Telegram.hr je napravio listu pozirivnih uticaja ovog čaja, koju vam prenosimo.

Čaj od mente oslobađa stresa

Jedan od glavnih razloga zašto se prije kave odlučujem za čaj od mente, crni čaj ili zeleni čaj je razina smirenosti koju pruža. Ovo nastaje zbog toga što menta u sebi sadrži dosta visoke razine tripofana. Tripofan inače u našem organizmu služi za stvaranje serotonina koji je poznat kao hormon sreće.

Korištenjem čaja od mente smanjit će se stres, poboljšati raspoloženje, a time ćete lakše prolaziti kroz dan. S druge strane, od kave biste mogli poticati ubrzani rad srca koji može dovesti do osjećaja panike, baš suprotno od onoga što želite od već stresnih dana.

Smanjuje bolove u stomaku

Ovaj biljni čaj zapravo je jako zdrav. Najviše su poznate njegove pozitivne posljedice na probavni sustav, kao i na smanjivanje grčeva i bolova u trbuhu. 

Ako imate problema s gastritisom, ljekovitost čaja od mente smanjit će želučanu kiselinu, a i blago djelovati na cijelu probavu. 

Važno je da ga koristite pravilno i ne pretjerujete u korištenju jer i ova vrsta biljnog čaja ima diuretičko djelovanje pa će tako pomoći prilikom mršavljenja, ali i rješavanja nepotrebnih toksina iz organizma.

Kada ste u potrazi za zdravim, finim i blagim biljnim čajem, čaj od mente je pravi odabir jer ima antivirusna, antikancerogena i antibakterijska svojstva. Ovo znači da će smanjiti mogućnost upale, a ako se ona i pojavi, usporit će njen razvoj. 

Čaj od mente super je stvar i ako se spremate na veliko putovanje ili općenito imate mučnine od vožnje. Osim što će smanjiti želučanu bol, spriječit će i nastanak mučnine.

Jača čitav imunološki sustav

Uz odlična svojstva koja pomažu kod problema sa želucem i cjelokupnom probavom, čaj od mente odličan je odabir za jačanje imuniteta. Kao što sam već navela, ima antivirusna i antibakterijska svojstva što znači da će vas ovaj biljni čaj štititi od upalnih procesa, bakterija i virusa. 

Sadrži vitamine A i C te druge aktivne tvari poput ružmarinske kiseline koji pomažu u jačanju otpornosti organizma.

Kada dođe do prehlade ili kada imate gripu, ne bi bilo loše da konzumirate ovu vrstu biljnog čaja. Zbog visoke razine kalcija, vitamina B i kalija, poticat će rad imunološkog sustava pa time i ubrzavati proces oporavka tijela. 

Tako je čaj od mente dobar i za grlobolju, kod astme, kao i kod alergija jer će smanjivati neugodne simptome alergije na pelud.

Preuzeto sa avaz.ba


Objavi komentar

0 Primjedbe