Jednu grešku pravite svi kada stignu paklene vrućine, a onda vam nije jasno zašto ne možete da se rashladite: Evo gde grešite!

Idealan napitak za rashlađivanje kad dođu letnje temperature je čaj.

Mali je broj onih, koji spas od letnjih vrućina neće potražiti u hladnoj vodi ili ledenim osvežavajućim sokovima. Ipak, svi prave veliku grešku, jer napici puni leda pružaju samo trenutno rashlađenje, a u stvari usporavaju hidrataciju.

Ako budete pili hladnu vodu, biće vam potrebno više vremena da se tečnost raširi po telu, a jedino što možete da dobijete su prehlada i upala grla.

Zato je najbolje tokom leta piti vodu sobne temperature. Preporučuje se i topli čaj, iako je to možda teško zamisliti. Čaj će izazvati znojenje, a time i rashlađivanje tela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tečnost iz tela pa bi povremeno trebalo da je nadoknadite.



Izbegavajte alkohol jer on dodatno suši organizam, a bilo bi dobro i smanjiti unos kafe. Uvek sa sobom nosite flašicu vode i osvežavajte se povremeno sa nekoliko gutljaja. Ako to praktikujete svaki dan, telo će vam imati dovoljno tečnosti i lakše ćete podneti vrućinu.

Vodu sobne temperature dobro je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju creva i čišćenju organizma od toksina. Na taj način usporićete proces starenja kože, dok će cirkulacija u telu biti bolja.

Preuzeto sa; telegraf.rs