Potpuno prirodan način da zaustavite migrenu - a sve što vam treba imate u zamrzivaču!

Ukoliko često patite od migrene, ovu namirnicu morate da jedete što češće.

Nedostatak magnezijuma direktno je povezan sa migrenima, pokazale su brojne studije. Ljudsko telo ne može samo da proizvede ovaj mineral i zato se preporučuje njegovo unošenje u vidu suplimenata ili zdrave hrane.

Istraživanje sprovedeno u jednoj klinici u Minhenu pokazalo je da se učestalost napada nakon dvomesečne terapije sa 600 miligrama magnezijuma dnevno smanjila za 42 odsto.

Kako magnezijum pomaže?

Magnezijum opušta nerve, mišiće i prenosi nervne impulse po celom telu i mozgu. Ovaj mineral opušta krvne sudove u mozgu i time sprečava napade glavobolje.


Stručnjaci nisu jedinstveni kada je reč o količini magnezijuma, koja je potrebna u prevenciji migrene – preporučuje se od 200 ili 600 miligrama, pa sve do 1.000 miligrama dnevno. Budite oprezni jer velike količine magnezijuma mogu da izazovu dijareju. Najbolje bi bilo da se konsultujte sa lekarom kako biste pronašli najbolju dozu za vas.

Ukoliko uzmete magnezijum suplimente, koristite ga u formi magnezijum citrata ili magnezijum oksida, jer kada je povezan sa drugim molekulom, magnezijum se lakše apsorbuje.

Najbolji prirodni izvor magnezijuma je tamno-zeleno lisnato povrće kao što je  spanać ili blitva koje sigurno imate u svom zamrzivaču.

Preuzeto sa: telegraf.rs