Ovaj napitak koji jača zglobove: Pun je minerala, vitamina i proteina

Pored preporučene terapije, i ishrana je ta koja može pozitivno uticati na kosti.


Najčešći problem sa zglobovima je bol u koljenima, jer koljena snose najveći teret. Tokom godina, funkcionalnost koljenskog zgloba se mijenja, postepeno se “istroši”. Kao rezultat toga, ligamenti sa mišićima postaju manje pokretni, nisu tako fleksibilni kao u mladosti. Podmazivanje zglobova se smanjuje zbog nedostatka magnezijuma, vitamina, kalcijuma, silicijuma, kalijuma u tijelu. Pored toga, svi ovi hranljivi sastojci su neophodni za naše druge organe i sisteme.

Ishrana je izuzetno važna za imunitet i opšte zdravlje organizma, a kada postoje bolovi u zglobovima, postoje namirnice koje je važno uključiti u ishranu.

Evo recepta za napitak koji sadrži brojne vitamine, ali i minerale koji jačaju zglobove, hrskavicu i pozitivno utiču na zdravlje kostiju.

Sastojci:

1 kašika organskog meda

1 čaša destilovane vode

50 g badema

prstohvat mljevenog cimeta

1 šolja svježe cijeđenog soka od narandže

2 šolje ananasa isječenog na male kocke

1 šolja ovsenih pahuljica

Priprema:

Ovsene pahuljice potopite u vodi da odstoje, a bademe isjeckajte. Iscijedite sok od ananasa, za to je dovoljno da ih stavite u gazu i dobro pritisnite. Stavite sve sastojke za napitak u blender, i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu kašu. Pijte napitak jednom dnevno za užinu kao sjajan izvor vitamina, minerala i proteina.

Napomena: Predloženi napitak nije lijek nego dodatak ishrani. Ukoliko osjećate tegobe, neophodno je da se obratite stručnjaku.

Preuzeto sa hayat.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe